Ерупцијата на подводен вулкан предизвика паника во Пацификот

7 days ago
0


Ерупцијата на подводен вулкан во близина на Тонга предизвика паника во Пацификот, па беа издадени предупредувања за можно цунами за целиот источен брег на Јапонија, како и за јужниот остров Амами и синџирот острови Такара. Цунамито предизвикано од подводната вулканска ерупција веќе ја погоди пацифичката држава Тонга и поттикна многу други нации да издаваат слични […]

The post Ерупцијата на подводен вулкан предизвика паника во Пацификот appeared first on Нова Македонија.

Comments
0

Show more comments
Reply
New comment added:

Another news