Куќата на Калеш Анѓа

11 days ago
0


Посети го музејот Куќата на Калеш Анѓа е сместена во селото Старавина, од кое потекнува македонската хероина Калеш Анѓа. Куќата сѐ уште гордо стои на оригиналните темели во Старавина. Сместена е на маркантно место сретсело, веднаш до селската црква „Свети Никола“, а сега е обновена и претворена во етномузеј. Реконструкцијата и реставрацијата се реализирани со […]

The post Куќата на Калеш Анѓа appeared first on Нова Македонија.

Comments
0

Show more comments
Reply
New comment added:

Another news