Југославија во мојот живот, мојот живот во Југославија

13 days ago
0


Лидија Димковска за порталот „Номад“ Македонската писателка Лидија Димковска, која живее и твори во Словенија, за порталот „Номад“, во десет точки зборува за нејзиното југословенско искуство, како што се детството поминато во поранешната држава, екскурзиите, војната, југословенската и постјугословенската литература и слични теми. За своето југословенско детство, таа пишува дека го поминува во малото село […]

The post Југославија во мојот живот, мојот живот во Југославија appeared first on Нова Македонија.

Comments
0

Show more comments
Reply
New comment added:

Another news