Принцот Чарлс ќе претстави збирка од 79 акварели

6 days ago
0


Највисокорангираниот член на британското кралско семејство, по 95-годишната кралица Елизабета Втора, принцот Чарлс, пронајде време во својот распоред, преполн со службени ангажмани во последниве 50 години, да наслика речиси 680 акварели. Збирката ќе биде изложена во гарнизонската капела од 19 век во воениот објект „Челзи“ во Лондон, објави АФП. Вкупно 79 дела ги прикажуваат шкотските […]

The post Принцот Чарлс ќе претстави збирка од 79 акварели appeared first on Нова Македонија.

Comments
0

Show more comments
Reply
New comment added:

Another news