Ќе остане ли делта сојот последната опасна супер-варијанта на коронавирусот?

19 hours ago
0


Во втората половина на 2020 година, епидемиолозите почнаа да забележуваат  загрижувачки феномен познат како вирусна рекомбинација, во која различни варијанти на ковид-19 разменуваа и комбинираа мутации за да формираат нов сој Откако за првпат беше откриен во Индија во декември 2020 година, делта сојот стана сеприсутен насекаде низ светот. По појавата на мутацијата наречена делта […]

The post Ќе остане ли делта сојот последната опасна супер-варијанта на коронавирусот? appeared first on Нова Македонија.

Another news